שלילת רישיון או נהיגה בזמן פסילה

נהיגה בזמן פסילה

קיבלתי פסילת רישיון ובכל זאת נהגתי – כיצד זה יכול להשפיע עלי?

רשיונך נפסל / נשלל ובחרת לעלות על ההגה – מבחינת החוק מדובר בזלזול חד משמעי בחוק! ולכן נהיגה בזמן פסילה הינה עבירה מהחמורות שבפקודת התעבורה. בית המשפט העליון קבע לא אחת בפסיקותיו שהעונש הראוי למי שנהג בזמן פסילה, הוא עונש של מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח, מדובר בעבירה הנושאת  עונש מקסימום של 3 שנות מאסר בפועל על פי חוק!

מה הסיבות שבגללן אפשר לקבל פסילה / שלילת רישיון?

הסיבות העיקריות לשלילת רישיון יכולות להיות :

  • צבירה של נקודות במשרד הרישוי לתקופה של 3 חודשים או 9 חודשים.
  • התליית רישיון מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים
  • פסילה מנהלית של קצין משטרה לתקופות של 30, 60, 90 ימים.

מה זו "התליית רישיון"?

המונח של התליית רישיון אומר שנאסר עליך לנהוג עד אשר תמלא דרישה של משרד הרישוי, כמו בדיקה רפואית או השלמה של קורס נהיגה מונעת. מרגע קבלת ההודעה על התליית הרישיון על הנהג להפקיד את רשיונו בתוך שבוע ימים במשרד הרישוי. מטרת ההתליה היא למנוע מנהג מסוכן או לא כשיר לעלות על ההגה וזוהי פסילה לכל דבר ועניין!

 

מה העונשים שניתנים בעבירות של נהיגה בזמן פסילה?

בגלל חומרת העבירה כך גם העונשים שיכולים לנוע בין מאסר עד 3 שנים, קנס כספי או שילוב של שניהם. לעיתים יומר עונש המאסר לעונש של  עבודות שירות בהתאם לנסיבות.

כיצד תקבע חומרת הענישה?

חומרת הענישה בעבירת נהיגה בזמן פסילה, נובעת מהעובדה שהעובר את העבירה למעשה עושה דין לעצמו ולא מקיים את החלטות בית המשפט או קצין המשטרה ועונש של פסילה בפועל אינו מרתיע אותו מלנהוג בזמן הפסילה, לכן הענישה הראויה בעבירה מסוג זה הינה עונש של מאסר בפועל.

 

תפסו אותי נוהג בשלילה בפעם השניה, מה יכול לקרות לי?

אדם אשר נהג בזמן פסילה פעם שנייה נבחן בהתאם לנסיבות, מסתכן בנוסף גם בעבירה של נהיגה ללא ביטוח חובה, היות וביטוח החובה אינו מכסה אדם שנוהג בזמן פסילה. לכן במקרה כזה הסיכוי שיגישו כנגדך בקשה מעצר עד תום ההליכים הוא גבוה!

צרו קשר
× דברו איתי בוואצטאפ